Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jeg glæder mig til 2017 — og det har jeg gjort i lang tid. Det lader nemlig til, at det bliver et år, hvor der kommer rigtig mange nye og spændende tendenser på modefronten. Måske ikke helt nye, men en kreativ videreudvikling på 2017, som har været et intet mindre end fantastisk modeår.

I dette indlæg vil jeg bruge lidt spalteplads på at skrive om de tanker, jeg har gjort mig, angående det nye år. Der er intet af det, jeg skriver, der er definitivt, og det er udelukkende et udtryk for, hvordan jeg tror, det kommer til at tage sig ud. Så here we go…

Der kommer flere farver

Farverne gjorde allerede sit indtryk sidste år, men det lader til, at det kommer til at blive endnu mere udpræget i 2017. Det er i hvert fald det indtryk, jeg får, når jeg bevæger mig rundt i gadebilledet og iagttager mennesker.

Det bliver især de lidt mere ‘opmærksomhedsfangende’ farver, der kommer til at definere moden, tror jeg. Lyserød, lysegrøn og gul. Denne teori bliver bekræftet i et indlæg, jeg faldt over — især store brands Acne Studio og Baum & Pferdgarden kommer til at have flere farver i deres kommende kollektioner.

Inspiration fra 60’erne og 70’erne

Jeg tror helt bestemt, at vi kommer til se se mere inspiration fra 70’erne og 60’erne i moden. Det gælder både tøj, bolig og indretning. Det var også en tendens, vi mærkede lidt til i 2016; den tilbageskuende mode.

Her var det i særdeleshed 1990’erne, der blandede sig i modebilledet. I år tror jeg dog på, at vi kommer til at skue endnu længere tilbage. Det bliver rigtig spændende at se, hvorvidt denne spådom vil holde stik, men i takt med at vi bliver mere og mere fokuserede på bæredygtighed og klima, sætter vi også en pind i hjulet på masseproduktionen af tøj, såvel som møbler og andre forbrugsgenstande.

Vi vil hellere leve vores liv med få ting af højere kvalitet, end en masse ting, der måske ikke holder lige så lang tid, men som er billigere.

Det stiller store krav til de internationale brands, der altså skal omstille deres produktion, så den bliver mere bæredygtig. Det kan du blandt andet læse mere om her.

Jeg glæder mig til 2017.