Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Skal du ud og rejse? Så læs med her og få nogle gode råd, som kan bruges, hvad enten du skal på Afrika safari, storbyferie, badeferie, sightseeing, skitur eller noget helt andet.

  1. Pak begrænset. Tænk grundigt over, hvilke ting du får behov for eller ej. Ofte kommer man til at pakke mere end man havde behøvet, og hvis man kommer til at mangle en ren t-shirt i ny og næ, så finder man nok en løsning på det, når man er afsted.

  2. Undgå langsomme køer ved sikkerhedstjek i lufthavnene. Dette gør du ved at vælge den kø, hvor der står folk med jakkesæt på. Sørg for at du ikke stiller dig i en kø, hvor der er børn, da det oftere tager længere tid.

  3. Lær en smule af det lokale sprog. ”Goddag”, ”tak”, lokale hilsener, hvordan man bestiller et måltid mad og lignende, kan være gavnligt at kunne sige på lokalsproget. Og menneskerne bliver helt sikkert venligt stemte, over en turist, der har forsøgt at lære deres sprog bare en lille smule.

  4. Benyt dit kropssprog. Dette kan det være en god idé, når du skal kommunikere med nogen, der ikke taler samme sprog som dig. Peg, smil og lignende, for at gøre dig forståelig.

  5. Rul dit tøj, når du pakker. Dette er meget smartere end at folde, da det både sparer plads og giver dig et overblik. Prøv for eksempel at rulle en t-shirt, et par shorts, et par underbukser og et par sokker sammen, sådan at du har et komplet sæt i én pølse. På den måde er det super nemt og hurtigt at finde i en overfyldt kuffert eller rygsæk.

  6. Få en rejseforsikring. Dette lyder måske indlysende og banalt, men hvis du ikke får det gjort eller ikke gider, kan det ende med at koste dig rigtig mange penge, hvis uheldet skulle være ude.