h og m aktien

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Den svenske modegigant Hennes & Maurtitz har længe været været børsnoteret og aktien har haft sine op og nedture. Jeg har valgt at købe lidt aktier i modegiganten, hvilket har vist sig at være en dårlig investering. Læs med her.

Hennes & Mauritz er ellers kommet godt fra start i det nye regnskabsår 2016/17. Første kvartal viste sig at være rigtig god og aktien lå relativt stabilt på omkring de 250 SEK pr. stk. Men problemer i andet kvartal, har fået aktiekursen til at falde markant. Selskabet meddelte i forbindelse med regnskabet, at prisnedslagene i andet kvartal i år vil overstige dem fra andet kvartal sidste år og i dag er dagskursen altså 227 SEK.
Aktien handles til 224,10 svenske kr., hvilket er 5,5 pct. lavere end onsdag. Dog har de foregående fem dage vist at aktien er steget konstant, og det kan tyde på at den retter sig til i den næste månedstid.

Før skat blev det til et overskud på 3.212 mio. SEK. mod ventet 2.833 mio. SEK. Også bruttomarginen var væsentligt forbedret end ventet og landede på 52,1 pct. mod ventet 51,3, alligevel falder aktien konstant.

Flere analytikere har ikke nogen logisk forklaring

Jeg har læst flere analytikere udtale sig omkring h&m aktien, altså Hennes & Mauritz AB H. Mange kan ikke give noget bud på hvorfor aktien reagere som den gør, og hvad der kan ligge til grund for det. Jeg har ovenikøbet læst om flere investeringsforeninger, og været i kontakt i med en investeringsrådgiver, som stadig anbefaler denne aktie. En ting er at regnskabet går godt, men hvis man kigger på aktiens udvikling, er den faldet med 15,9% på et år, og alene de sidste 3 måneder med 10,1%. Men som mange siger, når der er en sund og god virksomhed, så skal aktien nok komme igen og det håber jeg sandelig også på.