tandblegning

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I øjeblikket er det højeste mode at blege tænder. Mange ønsker de velkendte hollywood smil som ses på film. Det findes flere former for blegning og i dette indlæg vil vi tage et kig på hvad man bør være opmærksom på når man forsøger sig på blegning af tænder, læs med her.

Blegning af tænder eller tandblegning betyder kort sagt at gøre tænderne hvidere. Lidt ligesom hår kan afbleges med hårfarve og brintoverilte, kan tænder også. Mange mennesker er forståeligt nok kede af deres misfarvede tænder. Det skyldes til dels det ideal vi har fra bla. hollywood stjerner og kendte personer. Mange ønsker at gøre noget ved de misfarvede tænder, og undersøger hvilke muligheder der er og ender ofte med nogen hjemme eksperimenter, hvilket man skal passe utrolig meget på med. TV-shop og diverse børs sider som ebay og trendsales sælger hjemmeblegning sæt, hvor det altså er muligt at få hvidere tænder. Der findes flere former for at få bleget tænder. Du kan købe en lille pensel og dermed blege tænderne ved at “male” tænderne. Selve blegemidlet er en gennemsigtig fylde, som på sigt vil gøre tænderne hvidere. Mange har dog oplevet at tandkødet tage skabe og tænderne lige så, så tænk over situationen, inden du bruger denne form for blegning. En anden løsning som mange reklamere med er en form for tandbeskytter, som ved hjælp af UV-lys skulle blege tænderne. Det er en lille maskine som udsender UV-strålinger ind på tænderne. Problemet med disse metoder er at der ikke er nogen dokumentation for om det virker eller hvad det senere i livet giver af problemer.

Brug en tandlæge i din by

Hvis du er fra hovedstadsområdet er min anbefaling er at finde en lokal tandlæge i København, som kan være behjælpelig med blegning af tænderne. Der er meget som kan gå galt ved at gøre det selv, og en tandlæge ved hvad det handler om.