Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange er ikke klar over, at der er dårlig akustik i deres hjem, men akustikken kan faktisk gøre stor forskel på, hvordan vi opfatter et rum. Her kan du læse mere om, hvordan du nemt kan opgradere din bolig og reducere støjforurening i dit hjem med akustikloft, træpaneler og akustikplader

Er der støjforurening i dit hjem?

Måske er der dårlig akustik hjemme hos dig, helt uden at du ved det. Hvis du har små børn, der har en tendens til at larme en hel del mere, end det voksne gør, kan du næsten ikke undgå at have lagt mærke til, om du har god eller dårlig akustik. Måske har du først opdaget det, når I har haft gæster, og det er svært at høre hvad folk siger, i en helt normal samtale, der flere taler samtidigt.

Akustik har også at gøre med indeklima, fordi dårlig akustik over længere tid godt kan være et forstyrrende element, selv om det ikke er noget vi lægger mærke til hele tiden. Men hvad kan man gøre for at forbedre akustikken derhjemme? Lad os kigge lidt nærmere på det.

Få akustikplader i dit hjem

Akustikplader, trælameller eller en panelvæg, er noget der med fordel kan bidrage til at forbedre akustikken i dit hjem. Tit er der ikke så meget, der skal til som du måske tror. Hvis I har små børn, kan man også nemt bruge en skillevæg med lydisolerende plader, der gør akustikken bedre. Det samme kan man gøre, hvis man bor i et hus eller i en lejlighed, hvor man føler at væggene er lavet at papir. I stedet for at gå på listetæer, kan man installere listeloft eller panelvæg, for at bedre akustikken.

På den måde får du et meget bedre indeklima med mindre støjforurening. Det er noget mange hjem ville have godt af.