Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er på ingen måde unormalt at opsøge en psykolog, men derfor kan det godt være svært at tale åbent om.

Ondt i psyken er ikke svaghed

Det er stadig lidt tabubelagt herhjemme, at man er ‘nødt til’ at gå til psykolog for at få styr på sine tanker og følelser. Det bunder sandsynligvis i vores kontrolfikserede danske samfund, hvor vi helst skal have styr på alt og ikke må vise tegn på svaghed. Heldigvis er tingene ved at opbløde, og det anses ikke længere som en svaghed at have ondt i psyken, psykiske traumer, stress eller depression, som gør at man opsøger en psykolog. Derimod er det stærkt at tage fat om problemet og tage ansvar for sit eget liv.

Få hjælp fra en psykolog

Psykologer tilbyder både et lyttende øre, som ikke dømmer og en række værktøjer til, at du selv kan lave de nødvendige forandringer i dit liv. Det er svært at forestille sig, at man kan have den samme snak med en ven eller et familiemedlem, der kender en godt. Vi har nemlig en tilbøjelighed til gerne at ville løse problemerne for dem, vi holder af. Men behandling af psykiske udfordringer, stress, depression eller angst kræver en faglighed inden for forskellige terapiformer, som kun uddannede psykologer kan mønstre. Du kan læse mere om terapi og samtaler hos denne psykolog i Århus.

Et samarbejde mellem dig og psykologen

Uanset om du står midt i personlig krise, er ramt af stress eller du og din partner ønsker at prøve parterapi, så kan du have brug for at tale med en uvildig person. Vi kan alle på forskellige tidspunkter i livet få brug for hjælp og støtte fra andre end vores nærmeste. Et tillidsfuldt samarbejde med en psykolog kan hjælpe dig med positive forandringer og forbedret livskvalitet.