Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er en sand fryd for øjet, når de japanske kirsebærtræer springer ud med deres skønne lyserøde og lilla nuancer! Faktisk i så høj en grad, at det nærmest valfarter til med turister, når de mange japanske kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård i København springer ud.

Synet, der finder sted i foråret, tiltrækker både de lokale københavnere, folk fra det øvrige Danmark og mange turister. Og nej, de kommer ikke for at spise kirsebærrene på træet. Der er nemlig ikke noget – til trods for navnet.

Er du også forelsket i det smukke træ? Hvorfor så ikke plante et i egen have!?

Hvilken sort?

Hvis du skal have fingrene i et af de japanske kirsebærtræer, skal du først vælge en sort. De fleste som sælges i Danmark, er baseret på et fuglekirsebær, hvilket betyder, at træet bliver stort (5-10 meter). Derfor skal du naturligvis have god plads i haven, hvis du først tiltænker at plante et.

Skal du bruge en anden sort end den mest normalt solgte, så tal med din forhandler om dine muligheder. Det vil typisk være hos dit lokale plantecenter, hvor de kan hjælpe med svar på spørgsmål og valg af den rette sort.

Sådan planter du

Det er ikke raketvidenskab at plante træet. Det bedste tidspunkt for plantningen er om efteråret. Her graver du et hul i jorden, så der er plads til selve planten, men også den rodnet. Træet skal naturligvis plantes udenfor potten, så det kan vokse i jorden. Har træet stået i en potte, så rødderne er glemt sammen, så ret dem ud, så træet får de bedste betingelser for god vækst.

Sænk træet ned i samme dybde hul som størrelsen på potten, og sørg for, det står lige, når du igen dækker det til. Et godt trick her er at stoppe op løbende og ryste let med træet, så jorden fordeler sig mellem rødderne. Gør dette en 3-4 gange, som du fylder jord i hullet igen. Tag efterfølgende en spade eller skovl og bank let jorden til.

Når træet står godt, skal de vandes. Vær her meget grundig, så der kommer vand helt ned til rødderne. Det må gerne sumpe lidt. Falder jorden sammen, når det bliver tungere i kraft af vandets påfyldning, så læg mere jord i hullet.

Er du i tvivl og ønsker det bedste resultat, kan du også kontakte din lokale haveservice, som kan klare beplantningen og evt. gøre haven flot og ryddelig samtidig. Det sikrer et godt resultat.

Husk at vande grundigt og nyd så ellers det smukke træ, der vokser sig stort og smukt.