Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

For nogle mennesker kan det være svært at holde styr på tiden. Det gælder blandt andet, hvis man har en spændende hobby, hvis man skal løse en opgave eller hvis man arbejder hjemmefra. Har du svært ved at slippe din hobby eller føler du dig ikke motiveret nok til at lave bestemte opgaver, er der dog hjælp at hente. For at få styr på, hvor meget tid du bruger på bestemte aktiviteter eller for at sætte bestemt tid af til visse opgaver, kan du nemlig investere i en time timer.

Hvad er en time timer?

En time timer er et slags nedtællingsur, som modsat andre ure gør tiden visuel. Uret kan indstilles, så du nemt kan se, hvor meget tid du har brugt på en opgave. Du har også mulighed for at sætte det, så du kan se, hvor lang tid du har tilbage af en given aktivitet, som du vil løse på tid. Uret er småt og praktisk, og det kan derfor også medbringes til klasselokalet, på arbejdet eller ude blandt andre mennesker. Det kan både også bruges til individuelt arbejde og til gruppearbejde. Derudover bliver det med uret muligt at se tiden gå, hvilket kan være med til at give en bedre tidsfornemmelse.

Hvem har gavn af en time timer?

Uret kan bruges af alle mennesker, men det er især gavnligt for mennesker, som har en dårlig tidsfornemmelse eller som har brug for at mindske stress. Især mennesker med diagnoser som autisme og ADHD eller mennesker som har funktionsnedsættelser kan også have stor gavn af timeren, da det helt tydeligt viser, hvor lang tid der er tilbage. Derudover er uret blevet anbefalet af lærere og forskere, som arbejder med børn med specielle behov. Læs mere, hvis du tror, at en time timer kan hjælpe dig eller en, du holder af.