Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen ægte standard plakatstørrelse. Mens mange papirproducenter overholder internationale normer for at holde udskrivning standardiseret overalt i verden, er plakatstørrelser ikke reguleret. Denne mangel på standardisering kan undertiden føre til spørgsmål fra folk, der ser design og udskriver plakater med de rigtige dimensioner. Mange mennesker vil vide, er der en normal plakatstørrelse? Hvor stor skal en plakat være?

Find et sted at hænge plakaten

Det er vigtigt at huske på, at selv om vi diskutrer almindelige plakatstørrelser i forhold til internationale papirstørrelsesstandarder her, er der ingen enkelt standard plakatstørrelse, der bruges universelt. Der er standardiserede størrelser, der fungerer godt for plakater, men “plakatstørrelse” er simpelthen ikke et udtryk med en standardiseret betydning. Når du designer en plakat, skal du altid tjekke med dit trykkeri eller din papirleverandør for at finde ud af, nøjagtigt, hvilke plakatpapirstørrelser de har til rådighed, og sørg altid for, at du ved nøjagtigt, hvordan og hvor din plakat vises.

De små plakater

11 × 17 plakater er den rigtige størrelse til indendørs meddelelser og begivenhedsannoncer. De kommanderer mere opmærksomhed og ser mere officielle ud end flyers i A4-størrelse, men kræver ikke for meget vægplads. 11 × 17 plakater er perfekte til indendørs visning i områder, hvor folk ofte samles, som i lounger, venteværelser, badeværelser eller i nærheden af vandkøler. 11 × 17 plakater er bedst placeret i øjenhøjde på en væg, hvor folk generelt vil være inden for en fem fods afstand fra. En plakat med dimensionerne 11 × 17 tommer ser bedst ud, når den udskrives med design, der bruger fed typografi, enkle illustrationer, en begrænset farvepalet og masser af negativ plads. Aspektforholdet mellem 11 × 17 plakater svarer også til det typiske filmplakatformatforhold (bare kort efter 2: 3), så disse plakatdimensioner kan fungere ganske godt, hvis du gerne vil have en miniature plakat af din yndlingsfilm hængende over din skrivebord.