Fodlister fuldender rummet - Sådan gør du!

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jeg har længe været i gang med et projekt, som jeg aldrig har fået færdiggjort. Det drejer sig om fodlister i forskellige rum i mit hjem. Jeg ved ikke hvorfor jeg synes, at det har været en så uoverskuelig opgave at få dem købt og sat op – men den gode nyhed er, at nu er det gjort, og de pynter virkelig i mit hjem! De giver lige prikken over i’et, og nu ser rummene helt færdige ud.

Projektet har stået på i et halvt års tid, og jeg har bare ikke kunnet overskue at gøre det. Mest fordi jeg troede det var sværere end det i virkeligheden var. Men til jer, som er i gang med at renovere hus eller lejlighed, og jer, som har blændet en dør af, så vil jeg bare sige: Få det gjort – det er det hele værd!

For en uges tid siden blev jeg så træt af at se de grimme huller mellem væg og gulv, og derfor søgte jeg efter fodlister på nettet. Jeg fandt ud af, at prisen og kvaliteten hænger sammen, og derfor valgte jeg ikke at købe fodlisterne i en af lavprisbyggemarkederne. Jeg fandt i stedet en dansk webshop, der forhandler fodlister af høj kvalitet. Her bestilte jeg så fodlisterne i de rigtige mål og til en fin pris.

Fodlisterne blev leveret for et par dage siden, og jeg fulgte med i DIY-guides til, hvordan man sætter dem op. Det var altså nemmere end forventet!

Sådan sætter du selv dine fodlister op

Invester i en multicutter, så kan du nemt skære dine fodlister til hen ad vejen. Hvis du ikke har en multicutter, så kan du i stedet bruge en fukssvans.

Sørg for at måle op, så du kan skære fodlisterne til, så de passer i målene, og de skal skæres vinkelret. Herefter kan du sætte fodlisten op med monteringslim. Enderne af listerne giver du lidt trælim, inden du sætter det op. Husk, at de skal helst være lidt stramme at sætte på plads. Brug en træklods til forsigtigt at banke listerne på plads. Herefter kan du sætte fejelisterne op. Dem skal du også måle og save til, og der bruges også trælim til enderne. Et godt tip er at samlingerne på fodlisterne og fejelisterne skal sidde lidt forskudt af hinanden, da det gør, at samlingerne er mindre synlige.

Giv herefter fodlisterne en stribe akryl, så du får den pæneste overgang, som muligt. Slut af med at male fodlisterne, hvis de altså skal males. Voila, sådan sætter du fodlister op og fuldender dit rum.