aftenskole

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jeg er begyndt at hjælpe til på en aftenskole for indvandrere som ønsker at blive bedre til dansk. Vi mangler hænder, så hvis du kunne være interesseret i at hjælpe til et par gange om måneden, og gøre en forskel for disse folk, må du endelig sige til. Du kan læse med i følgende indlæg, og høre mere om hvad jeg laver og hvad der bliver undervist i på aftenskolen.

I forbindelse med et arrangement på CBS omkring tøjmode, så jeg et opslag om at der var en aftenskole, som søgte frivillige hænder og tænkte straks at det var noget som jeg gerne vil støtte op om. Vi bliver dagligt bombarderet med nyheder omkring indvandrere er dårligt integreret og at mange volder problemer for samfundet. Efter min optik er det vigtigt at man tager hånd om tilflyttere til danmark med det samme og får dem integreret hurtigst muligt. Aftenskolen som jeg nu er tilknyttet tilbyder gratis danskundervisning for alle indvandrere, der er over 18, har dansk cpr-nummer og opholder sig lovligt i landet. Som indvandrere har du faktisk ret til 250 timers gratis danskundervisning.

Undervisning med fokus på at komme i arbejde

Undervisningen på aftenskolen foregår centralt i København,og der går busser og s-tog lige til døren. Min rolle er at gå rundt og hjælpe til med undervisningen. Til en normal undervisning vil der typisk være mellem 10 til 15 stykker og det kan være en stor mundfuld for den enkelte underviser. Undervisningen har meget fokus på at lære indvandrerne de basis ord og vendinger som vi bruger i det daglige arbejde. Flere statistikker fortæller at mange som deltager aktiv i undervisningsforløbet, har 70% større chance for at komme i job efterfølgende. Det er utrolig fedt at føle man gør en forskel for andre mennesker og der arbejder man rent faktisk laver, gavner i sidste ende. Kontakt mig endelig hvis du sidder derude og har mod på at hjælpe til.