Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mad er fantastisk. Det sætter kulør på hverdagen og gør os ikke bare mætte, men deciderede glade! Mad kan så meget, det samler os om bordet, det fortæller historier og det frembringer særlige minder fra vores barndomshjem, en ferie i Frankrig eller måske den første date med vores partner? Derfor fortjener maden også at blive nydt i sin store mangfoldighed! For der findes god mad i hele verden, hvilket vi vil bringe lidt eksempler på her.

Mmm – smag på det!

I dette afsnit vil vi bringe lidt eksempler på den gode mad, der er at finde i en række bestemte områder. Og vi starter i vores eget kære Danmark!

Dansk inspireret

Dansk mad er det, som vi er opvokset med. Så vi kender det med andre ord rigtig godt. Men der findes særlig mad i Danmark, der ikke er kendt af alle. F.eks. Sønderjysk mad!

Her er der tradition for gode pølser med masser af kød – ligesom mange allerede vil have hørt om det fantastiske ”sønderjyske kaffebord”, som er et sandt potpourri af kager og tærter!

Besøg https://www.kandihaderslev.dk/ for at bestille denne fantastiske smagsoplevelse.

Asiatisk inspireret

Asien er et kæmpe område, som byder på en verden a smagsoplevelser. En klassisk ret er tigerrejse i tomatsauce, hvortil man får ris og ingefærstykker. Den cremede sauce skal naturligvis have friske modspil – og her er det perfekt at presse limesaft over retten, ligesom du kan tilberede den med lidt citrongræs, hvis du ønsker. Det er nemt at tilberede og smager rigtig lækkert.

Fransk inspireret

I Frankrig er de kendt for at have et af verdens bedste køkkener. Og du behøver ikke tilbringe timer i køkkenet for at opnå et lækkert resultat.

Prøv f.eks. at købe en lækker paté, som du nyder med at godt stykke brød fra en god og sprød baguette.

Du kan servere det ammen med lidt knasende og syrlige pickles, der giver et glimrende modspil til den tungere paté. Vil du også tilføje lidt ekstra sødme, så server det sammen med en skefuld tranebærsyltetøj, der gør sig glimrende til.