Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Her er et tip til alle forældrene derude, for hvis du har børn, så har du nok også oplevet, at det kan være en større kamp at få gjort børnene klar, når det er ved at være sovetid. De stritter måske i mod og nægter at ville med i seng og vil meget hellere være oppe og lave ballade. En af grundene til at børnene ofte ikke vil med i seng, er ganske enkelt at det ikke er særlig sjovt at skulle sove.

Det kan let komme til at føles som en kamp, og man kan hurtigt komme til at føle sig utilstrækkelig, også selvom man udmærket godt ved, at mere eller mindre alle andre forældre også har den samme kamp med deres børn.

Gør det til en leg

Én ting der kan være med til at gøre det lettere at få børnene til at ville puttes, er hvis det bliver sjovt at gå i seng. Sørg for at forbinde det med gode ting. Det kan man naturligvis gøre med rammerne omkring det, sørg for at hygge med en god bog, og sørg for at hygge uden at det behøver tager halve og hele timer at komme gennem ritualet at skulle sove.

Endelig kan man også vælge at investere i en børneseng, der er lidt udover det sædvanlige. En seng behøver ikke være en seng med fire ben og en træramme. Den kan også være formet som en racerbil, en brandstation, et sørøverskib, et prinsesseslot eller noget helt fjerde – du kan se et stort udvalg af børnesenge her. De er lidt dyrere end almindelige senge, men det er da også meget mere end det.

Lad vær med at vælge det første barnet nævner

Det er meget vigtigt at du vælger en seng, som dit barn vil være glad for i mere end et par måneder, da det meget hurtigt kan blive dyrt, hvis du skal udskifte i tide og utide. Et lille trick hertil kan være at spørge dit barn om hvilken type seng, han eller hun gerne vil have, og ikke stillende ledende spørgsmål som ”vil du have en racerbil seng?” eller ”kunne du tænke dig et sørøverskib som seng?” – spørg i stedet helt åbent, hvilken type seng de kunne