Løb i vintervejret

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom vi lige nu er ramt af den sibiriske kulde, er jeg så småt begyndt at træne udenfor igen. Jeg kan bedst lide at træne udenfor, og rent ud sagt er jeg for doven til at tage i fitnesscenteret. Det var dog ikke lige min plan at skulle træne i minusgrader, så jeg blev noget overrasket, da frosten meldte sin ankomst. Hvordan overlever de overhovedet i Sibirien!? Jeg er i hvert fald glad for, at vi har et så relativt mildt klima i Danmark!

Min foretrukne træning

Normalt træner jeg enten ved at løbe eller cykle. Løb er meget effektiv træning og kan klares på næsten ingen tid. Cykling tager længere tid for at forbrænde de samme kalorier, men til gengæld er det mindre hårdt. Jeg nyder også meget mere at cykle, og det er en god måde at komme lidt rundt om sin by på.

Begge træningsformer har dog den ulempe, at der ud over selve træningstiden skal sættes tid af til et bad. Sådan er det jo med det meste træning, men jeg synes, det er træls at tage bad to gange om dagen. Derfor kan man også vælge at gå en lang tur i stedet for at løbe. Hvis man går langt nok, give det samme træningsmæssige effekt, og det belaster endda kroppen meget mindre. Derfor er det især godt, hvis du har bøvl med knæ, hofter eller ryg. Personligt er jeg ikke så meget til gåture, så jeg holder mig til løb og cykling. Indtil cykelsæsonen begynder, nøjes jeg dog med at løbe.

Mine tips til træning i vinterkulden

Der er rigtig stor forskel på at træne om vinteren og om sommeren. Derfor er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du træner om vinteren.

For det første er det vigtigt, at du klæder dig ordentligt på. Du kan få tights i en ekstra tyk kvalitet, som isolerer godt. Det kan du kombinere med en god termotrøje og en løbejakke, og så er du godt i gang. Hvis det er rigtig koldt, kan det være nødvendigt med et ekstra lag.

Det er også godt at dække din hals og eventuelt dine ører til, hvis vinden er kold. En tynd buff kan tage det værste, så du ikke bliver distraheret af kulden undervejs.

Hvis du løber i mørke, er det også meget vigtigt, at du sørger for at tænke på reflekser og lys. Det kan nemlig være rigtig svært at se en løber i mørke, og når du har fart på, er der større risiko for, at en bil eller cykel overser dig. Meget løbetøj har allerede reflekser på, men det er også en god idé at bruge en pandelampe. Pandelampen gør dig synlig, især forfra, og den gør det også nemmere for dig at se noget. Hvis du løber på landet eller andre steder, hvor der ikke er gadelys, er en pandelampe helt uundværlig – den kan redde dit liv, hvis der er andre trafikanter på vejen. Jeg er rigtig glad for min pandelampe, som er fra Friluftsland, og som du kan se lige her.