Jeg starter op som selvstændig

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jeg har længe gået og leget med idéen om at starte selvstændigt med et par tidligere studiekammerater. Men det er bare lige det med at komme i gang, der tager lang tid, synes jeg.

Vi kunne alle 3 godt tænke os at starte en virksomhed, der tilbyder tekstforfatningsarbejde. Altså alt fra optimering af tekst på diverse hjemmesider og herunder produktbeskrivelser, nyhedsbreve og nyhedsmails, artikler, annonceringsopslag på Facebook, Instagram og andre sociale medier og andre digitale platforme. Men også offline – vi kunne eksempelvis skrive artikler til fysiske aviser, tekster til brochurer osv.

Jeg havde også tænkt mig, at vi kunne tilbyde korrekturlæsning både til virksomheders tekster, men også til privatpersoner og studerende. Nu tænker du nok, at det bliver svært at anslå priser på de forskellige produkter, men der kan jeg fortælle, at vi ønsker betaling for den tid, som vi bruger på at skrive de forskellige tekster. Jeg faldt over et smart produkt, der samler både tidsregistrering, projektstyring, økonomi og meget mere, hvilket er super smart, når der primært kommunikeres elektronisk eller via telefonisk henvendelse i denne branche, når først et samarbejde er i hus. Du kan læse med om det smarte projektstyringsværktøj her.

Sådan kom vi igang

Vi begyndte at ”Google” os lidt frem til, hvad der skulle til for at starte en virksomhed. Det første vi skulle gøre var at oprette vores virksomhed på Virk, og så ville vi få vores eget CVR-nummer.

Vi har fået vores CVR-nummer, og vi er i gang med at færdiggøre virksomhedens hjemmeside. Det tager dog lang tid at lave hjemmesiden, for vi vil jo gerne have, at den sidder lige i skabet – både designmæssigt, men også tekstmæssigt, nu hvor det er vores kommende produkt at skrive tekster. Teksterne på vores virksomheds hjemmeside skal dermed både være fængende, præcis og føre til ”call-to-action” for læseren. Vi skal virkelig afspejle, at vi kan skrive de bedste tekster.

Vores opgave er pt. at markedsføre vores produkter eller services og gang i forretningen. Herefter skal vi have lavet regnskaber, for vi skal jo hvert kvartal i det første lange stykke tid aflevere et momsregnskab. Her vil vi nok i sidste ende vælge at erhverve os med en bogholder. Du tænker nok, at det lyder som en dyr fornøjelse, men det koster altså ikke mere end 8.000kr. om året, og det vil spare os for en masse bøvl og arbejde, hvis vi får travlt med vores forretning. Men nu må vi se – jeg glæder mig hvert fald helt vildt til at komme i gang med at markedsføre og sælge vores produkter eller services.