Parterapi

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jeg har aldrig selv været i parterapi, men jeg synes, tanken om terapi er meget interessant. Derfor vil jeg skrive lidt om det i dag. Jeg har nemlig en veninde, der lige er startet ved en parterapeut med sin kæreste.

Bliver mere normalt

I de store byer i USA har det i mange år været helt normalt at have en terapeut, selvom man ikke ”fejler” noget som sådan. Her I Danmark har vi ofte set en terapeut som en, man går til, hvis man har et specifikt problem – angst, traumer, depression og lignende. Men jeg synes, den amerikanske tendens har spredt sig lidt til København. Det er ikke længere helt unormalt at gå til terapeut i København, og slet ikke en parterapeut. Derfor overraskede det mig heller ikke helt vildt meget, da min veninde fortalte, at hende og hendes kæreste var begyndt i terapi.

Som mange andre tager de nemlig terapien forebyggende, så de bliver bedre til at bryde nogle af deres ukonstruktive mønstre. Min veninde og jeg har ofte talt om, at parforhold er meget arbejde, og at intet forhold er perfekt hele tiden. Derfor synes jeg, det er så flot, at de gør en aktiv indsats for at arbejde på deres forhold. Du kan i øvrigt finde deres terapeut her, hvis du vil vide mere.

Jeg er ikke bange for at gå til en parterapeut

Jeg ved i hvert fald selv, at jeg kan få mange dårlige følelser og blive meget ukonstruktiv, når jeg er i et forhold. Hvis det engang bliver aktuelt for mig, håber jeg, at jeg også tager mig sammen og går til en parterapeut. Selvom jeg egentlig er god til at kigge ind i mig selv og se, hvorfor jeg reagerer på bestemte måder, kan det nemlig være svært at ændre på sin adfærd. Her kan en parterapeut være meget nyttig, og de kan også hjælpe med at facilitere samtalen mellem parterne. Derfor er jeg også glad for, at jeg bor i København, hvor der ikke bliver set lige så meget ned på terapi, som der måske gør andre steder.

Hvad siger du? Kunne du finde på at gå til en parterapeut, og tror du, der er forskel på København og resten af landet?