Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er efterhånden ved at være lidt tid siden, kalenderåret skiftede. Det betyder med andre ord, at det er på tide med en opsummering i forhold til, hvordan det går med mine nytårsforsætter; at tænke mere på miljøet.

Jeg har egentlig ikke en masse, men jeg har samlet det hele under samme emne; en mere bæredygtig livsstil. Og det er faktisk sværere, end man lige skulle tro. Ikke fordi det er dyrere, men simpelthen fordi man er vant til ikke at tænke over konsekvenserne ved de valg, man træffer. Sådan har jeg det i hvert fald.

Status: Sådan går det mit nytårsforsæt

Jeg må indrømme, at det ikke går helt så godt, som jeg havde håbet på. Faktisk har jeg svært ved at overholde det. Det får sådan set fint nok på det madmæssige plan, men lige så snart vi taler tøj og mode, så har jeg altså svært ved at finde nogle økologiske brands, jeg gerne vil klæde mig i.

Og det kan være lidt et problem — dog lader det til, at jeg omsider har fundet løsningen på mine grønne problemstillinger; genbrugstøj. Det er jeg begyndt på.

Genbrug er vejen frem

Der findes nogle ret fede genbrugsbutikker i København, og jeg har derfor besluttet mig for, at jeg udelukkende vil købe genbrugstøj. Det er ikke noget problem for mig, at tekstilerne så ikke er økologiske, fordi det ikke er mig, der har truffet beslutningen om at købe dem til at starte med.

Det er der en anden, der har gjort. Og derfor er det ikke noget problem for mig. Det giver i alle tilfælde mere mening at genbruge tøjet, end at det skal smides ud. Om ikke andet, har jeg da undgået at købe nyt tøj — og dét må siges at være en sejr i min økologiske omvæltning.

Desuden har jeg forfattet en artikel om, hvor meget økologi og bæredygtighed kommer til at fylde i fremtiden her.