Gelænder

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som I allerede ved, har vi et par skønne unger, som vi er rigtig glade og stolte over at være forældre til. Mange af jer har sikkert børn, og derfor kender I til dilemmaet om, at man ønsker at ruste sine børn til livet, mens at man på den anden side gerne vil passe på dem. Det dilemma befinder jeg mig ofte i, og jeg har derfor valgt at dele med jer, hvordan vi har børnesikret hjemmet, så vi forhåbentligt kan undgå så mange ulykker som muligt.

Gelænder for trappen

Vores hus er i 2 plan, hvilket naturligvis betyder, at de to etager er forbundet af en trappe. Når man har børn, er trappen ofte et risikabelt sted, fordi den både kan være glat og stejl. Vi er så uheldige, at vores trappe er begge dele. Vi har så vidt muligt forsøgt at mindske risikoen for at glide ved at sætte skridsikkert tape på trinnene. Vi er faktisk meget tilfredse med det, og det virker som om, at det forhindrer strømpen i at glide. Desuden har vi sikret trappen ved at opsætte et gelænder som disse. Det er en kæmpe fordel, fordi ungerne ofte spurter ned ad trappen og derfor hurtigt kan komme til at falde. Nu hvor gelænderet er der, har de noget at gribe fat i, hvis de er ved at falde.

Minimering af skarpe kanter

Den mindste i flokken er lige nøjagtigt blevet så høj, at hovedet er kommet i risiko for at støde ind i alle de skarpe kanter såsom borde. Vi har forsøgt at minimere risikoen for buler i hovedet ved at sætte plastik på kanterne, så de virker en anelse blødere, hvis man støder ind i dem ved et uheld. Det samme har vi gjort på de skarpe håndtag i køkkenet, som sidder på de nederste låger. Vi synes generelt, at det har været en succes ind til videre.