Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Får du nogle gange også følelsen af, at livet går for stærkt. At du ikke kan følge med, og det eneste du ønsker dig, er en fridag fra det hele. En dag, hvor du ikke skal forholde dig til noget, hvor du bare skal lade som om, at Jorden stopper med at rotere for en kort stund. Så har du måske brug for en pjækkedag, og her kan du læse, hvordan du kan optimere den.

Rettidigt omhu

Hvis du har mulighed for at planlægge din pjækkedag, og altså også bestemme hvornår den skal falde, så kan du måske også overveje, hvordan du kan lægge den strategisk godt. Og det kan måske godt være en beslutning med modstridende faktorer. For på den ene side, er en pjækkedag ikke særlig god, hvis du ikke har brug for den. Forstået på den måde, at du ikke er inde i en travl periode og bare har brug for en lille pause. Men ligger den i en allerede presset periode, så kan den måske være svær at nyde, både fordi dit fokus måske ligger på alle de ting, du skal nå, og så fordi den tager tid fra de ting du skal nå. Så det kan handler måske om at finde den rette balance mellem de to ting, hvilket potentielt ikke er den letteste opgave.

Underholdning, mad og dyne

Når du så holder din pjækkedag, er det klart også essentielt, at du har de fornødne midler, der forudsætter minimal bevægelse og ansvar fra din side af. Så forbered eventuelt mad, eller bestil udefra. Du kan også planlægge nogle af de film, serier eller andet du skal underholde dig med, så du ikke skal bruge tid på at beslutte dig på dagen. Afslutningsvist, så kan du anskaffe dig tyngdedyner, så dagen i sengen måske bliver endnu mere helende som resultat af deres stimulerende egenskaber.