Park stemning

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Jeg har altid syntes det er hyggeligt at være udenfor enten i en park eller i haven – både når der skal ordnes bede, slås græs, spilles spil eller bare slappes af. Men selvom jeg holder af den friske luft, så har jeg ikke indrettet min have derefter. Derfor har jeg besluttet, at jeg nu vil indrette haven til foråret eller i sommeren, så jeg kan bruge mere tid derude – både alene, men også sammen med familien og vennerne.

Mit mål er, at give haven en slags parkstemning, og hvorfor så det? Fordi vi alle søger mod parkerne, når der er mildt eller godt vejr. Vi går ture, spiller spil, griller eller sidder og slapper af i parkerne, og det synes jeg simpelthen er så hyggeligt. Der er bare en vis stemning over en park, som får folk til at ”hygge sig”. Men hvordan implementerer man en parkstemning i haven?

Græsplane og blomster

I enhver park finder du masser af græs og blomster. Det er derfor også vigtigt med masser af græs i haven, så der er plads til at spille spil eller sidde på tæpper. Græsset skal slås regelmæssigt, for alle parkers græsplaner er velholdte. I haven skal der også plantes blomster i forskellige bede, for blomster giver sådan en hyggelig stemning, og det er altid rart at kigge på de mange smukke farver – de giver noget liv til haven. En god idé er at vælge blomster i forskellige farver, der blomstrer på forskellige tidspunkter. På denne måde får du liv i haven det meste af året.

Bænke og bordbænkesæt

I alle parker finder du også bænke og bordbænkesæt. Jeg plejer ofte at bruge bænkene, når jeg går tur og holder pause for at nyde det smukke syn af nyslået græs og velholdte blomsterbede eller bare for at nyde vejret og den friske luft. Bordbænkesættene bruger jeg ofte, når jeg sammen med familie eller venner beslutter os for at spise sammen og være sammen udenfor.

Bål- og grillsted

I mange parker finder du bål- og grillsteder, men det er langt fra i alle parker. Jeg må indrømme, at jeg synes det er lidt hyggeligere at grille på rigtige grillsteder i forhold til at tænde op i engangsgrillen, som oftest behøves, når man vælger at grille i parker – enten fordi parken ikke er indehaver af et grillsted, ellers fordi grillstederne ofte er optaget. Noget andet der er hyggeligt er, at riste snobrød over en bålplads. Husk lamper til udendørsbrug, medmindre bålpladsen er meget stor.

Jeg har fundet en hjemmeside, der sælger kvalitetsudendørsmøbler og udstyr til parker landet over. De sælger primært til private- og offentlige virksomheder, men det er også muligt at købe som privatperson. Møblerne og udstyret er af yderst fin kvalitet, materialerne kræver kun minimal vedligeholdelse, og priserne er meget medgørlige for os privatpersoner. Hvis du er interesseret i at se mere om bl.a. bål- og grillsteder så klik her.